Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 7 items in de Openstaande hulpvragen

 • Hendrik-Ido-Ambacht

  Gras maaien en onkruid wieden in achtertuin

  Hendrik-Ido-Ambacht

  Een mevrouw die al eerder hulp gehad heeft van HiP voor haar tuin, vraagt nog een keertje hulp om het gras te maaien en onkruid te wieden in de achtertuin. Welke hulpbieder wil deze oudere dame, die vanwege haar gezondheid het zelf niet meer kan, helpen om te zorgen dat haar tuin er weer netjes bij ligt?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Hendrik-Ido-Ambacht

  Noodkreet! Wie helpt met behangen en sauzen van nieuwe woning

  Hendrik-Ido-Ambacht

  Een mevrouw vraagt hulp in haar woning. Zij heeft deze woning toegewezen gekregen en kan daar intrekken, zodra zij ontslagen wordt bij Yulius Sliedrecht. Nu heeft zij af en toe verlof en is begonnen in haar woning met behang verwijderen. Echter zij staat er helemaal alleen voor en het groeit haar boven het hoofd. Wie wil haar helpen, zodat zij zich kan richten op haar herstel, rust in haar hoofd krijgt en zij straks in haar woning kan? Het gaat om het behang afhalen (is deels al gebeurd), muren glad maken, v.v. glasvezel behang o.i.d en daarna eventueel sauzen. Ze weet nog niet precies hoe ze het wil. Ze zal dit in overleg met de hulpbieders aanschaffen. Voorstel is dat de hulpbieders die hulp gaan bieden, een afspraak maken met mevrouw en met haar door het huisje gaan. Het betreft een woonkamer, een slaapkamer en een gangetje. De woning is totaal 50 m2. Mevrouw heeft 2 zoons. Zij helpen daar waar mogelijk, maar hebben beide gezinssituaties waardoor zij niet bij alles kunnen helpen, vandaar dat voor deze klus de hulp van HiP wordt ingeroepen.
  2 Vrijwilligers nodig
  Lees meer
 • Zwijndrecht

  Hulp bij verven

  Zwijndrecht

  Welke hulpbieder helpt een alleenstaande dame met het witten van haar nieuwe woning. Omdat het een grote klus is heb ik met mevrouw afgesproken dat wij iemand zoeken die haar één dagdeel wil helpen met het meest noodzakelijke. Mevrouw zal actief meehelpen en ook meekijken zodat ze de andere kamers zelf kan doen. Mevrouw heeft vorige week de sleutel gekregen en wil graag zo snel mogelijk beginnen met verven. 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Zwijndrecht

  Ondersteuning

  Zwijndrecht

  Vanuit het wijkteam komt de vraag of er een HIP hulpbieder tijdens o.a. kringgesprekken in de klas een jongetje van 4 mee wil nemen naar een andere plek in de school om met hem iets te doen waar hij rustig van wordt. Dat kan zijn een spelletje of een verhaal voorlezen. In de klas en vooral met kringgesprekken is hij erg druk en verstoort de les. Dit komt door een ontwikkelingsstoornis. Hij past ook niet echt op een gewone basisschool en er wordt druk gezocht naar een juiste plek op een specialistische school. Wij zoeken iemand die dit wil doen tot aan de zomervakantie voor één á twee keer per week.     
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Zwijndrecht

  Hulp in de tuin

  Zwijndrecht

  Onkruid verwijderen !! Een alleenstaande dame kan vanwege haar gezondheid de tuin niet meer bijhouden. De achtertuin, die helemaal betegeld is, heeft een schoonmaakbeurt nodig. Onkruid tussen tegels verwijderen en met een goede hogedrukspuit tegels schoonspuiten. Welke hulpbieder kan dit voor haar doen?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Zwijndrecht

  Gezellig binnen- of buitenshuis een kopje koffie drinken?

  Zwijndrecht

  Dame van 77 jaar uit Zwijndrecht (grenzend aan H.I.Ambacht) is op zoek naar iemand om een kop koffie mee te drinken of andere gezellige dingen te doen. Mevrouw is al 30 jaar weduwe, is zelf vrijwilligster geweest maar is daar een jaar geleden mee gestopt. Mevrouw is eenzaam en is niet meer in staat om zelf vriendschappen te sluiten en mensen te ontmoeten. Ze is voor haar psychische problemen onder behandeling van een psycholoog, ze gebruikt hiervoor medicatie. Wie verlicht haar dag met af een toe een bezoekje? Het eerste contact, loopt via de contactpersoon van de SWOZ.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Hendrik-Ido-Ambacht

  Bezoeken

  Hendrik-Ido-Ambacht

  Een oudere dame is in februari weduwe geworden. Zij heeft altijd veel samen met haar man gedaan en ondernomen. Nu hij is overleden heeft zij weinig contacten. Het is, door haar lichamelijke beperkingen, moeilijk voor haar om zelf wat te ondernemen. Haar kinderen wonen en werken ver weg en komen wel in het weekend. Zij dreigt nu te vereenzamen. Wie wil haar één maal per week bezoeken?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer