Helpdesk 078 780 23 42
Dhr. Kleinleugenmors
’Samen met een mede-hipper laminaat gelegd ...’ > Lees meer

Informatie over HiP

HiP van A tot Z staat voor Hulp in Praktijk van H.I.Ambacht tot Zwijndrecht (incl. Heerjansdam). De lokale organisatie is lid van de landelijke vereniging HiPhelpt.

HiP van A tot Z is een sterk groeiend netwerk van kerkleden die in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht in hun eigen buurt vrijwillig praktische hulp bieden aan mensen in nood. Hulpvragers zonder sociaal netwerk en financiële middelen om hulp te kunnen inkopen, worden op deze manier geholpen door hulpbieders die daarmee ook hun eigen kerk een gezicht geven in de lokale samenleving.

Vraag en aanbod worden door de plaatselijke helpdesk van HiP van A tot Z bij elkaar gebracht. Voordat een hulpvraag een hulpbieder bereikt, is deze eerst door een HiP-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HiP-hulpvraag. Zowel hulpvragers als hulpbieders weten hierdoor wat zij kunnen verwachten, waar de vraag begint en waar hij eindigt.

Lokale kerken en andere organisaties werken binnen de plaatselijke HiP-helpdesk met elkaar samen. Het plaatselijke werk van HiP wordt ondersteund door de landelijke vereniging HiPhelpt, op het gebied van ICT, PR en specifieke know how. Daarnaast biedt de vereniging een platform voor alle lokale organisaties om elkaar te ontmoeten en na te denken over diverse thema's. HiPhelpt biedt ook workshops aan voor de vrijwilligers.

Bekijk ons jaarverslag van 2018 hier.